0733.015.574 / 0733.015.573 ecoparadiagnostic@gmail.com

Medicina calatorului

 • Conf. Dr. Carmen-Michaela Creţu

– Medic Primar Parazitologie medicală (1999)
– Diplomat în Boli tropicale si Igienă (Londra, 1993)
– Competenţă Ecografie generală (2003)
– Competenţă în Managementul serviciilor de sănătate (2005)
– Doctor în Medicină (1999)

Orar:

Marti si Miercuri: Orele 16:00-19:30
Sambata: Orele 09:00-14:00

Parazitoze autohtone si de import Ed II

descărcare (5)

Parazitologie medicala

descărcare (4)

Medicina Geografica

Local and imported parasitic diseases

Hidatidoza umana

Lecture notes on Basic Parasitology

Hidatidoza – o boala cronica si neglijata

Pentru un diagnostic parazitologic complet şi competent!
Primul cabinet de consultaţii de specialitate în parazitologie medicala, medicină tropicală şi analize specifice de laborator.
O atenţie deosebită se acordă serviciilor de parazitologie, în care, prin echipamentul din dotare şi diversitatea investigaţiilor de specialitate se asigură diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea bolilor parazitare intestinale sau tisulare, autohtone sau de import.
Colectivul de medici care asigură aceste servicii este format din personalităţi în domeniu, cu studii aprofundate în ţară şi în străinătate, cu o vastă experienţă de specialitate. Investigaţiile efectuate sunt la nivelul cerinţelor centrelor de referinţă în domeniu din ţările UE.
Diagnosticul şi estimarea riscului de transmitere congenitală a patologiei parazitare şi infecţioase de sarcină, ca şi monitorizarea permanentă a sarcinii cu risc, din acest punct de vedere, pe parcursul acesteia, reprezintă un alt domeniu de interes pentru noi, căutând să îmbunătăţim în permanenţa sfera, calitatea şi diversificarea investigaţiilor încât, la momentul actual, sunt accesibile şi la noi teste performante şi de mare fineţe, la nivelul celor din ţările dezvoltate, introducând în premieră naţională noi tehnici de diagnostic. Astfel, în prezent, este posibilă stabilirea vechimii infecţiei şi evaluarea riscului fetal pentru infecţia toxoplasmică, cu virus citomegalic sau rubella, listeria. Prin efortul depus de medicii ginecologi din centrul nostru şi prin colaborarea cu medici ginecologi din multe unităţi medicale de stat sau private, ca şi cu medici de familie, s-a pus la punct o «reţea» pentru depistarea activă a femeii gravide sau a celei care se pregăteşte să devină mamă şi pentru informare cu privire la riscurile patologiei transmisibile vertical.
Întrucât bolile parazitare au localizări multiple (piele, ochi, sistem nervos central, organe interne, muşchi etc), centrul nostru este contactat pentru diagnostic de specialitate şi colaborare de medici de diferite specialităţi.
În domeniul bolilor infectioase si parazitare se efectuează:

 • Teste calitative şi cantitative prin tehnici de biologie moleculara (RT-PCR), pentru depistarea:
  – agenţilor infecţioşi în sarcina cu risc de transmitere congenitală (Toxoplasma, Rubella, CMV, HSV etc)
  – bolilor cu transmitere sexuală (Chlamydia, Gonococ, Sifilis etc)
  – tulpinilor patogene prin infecţia cu HPV, a infecţiilor oculare etc.
  – bolii Lyme şi a co-infecţiilor prin bolile transmise prin inţepatura căpuşei
  – parazitozelor intestinale rare (microsporidii), sau a infecţiilor la organismeleaflate în imunosupresie (Pneumocystis carinii, toxoplasma, micoze etc).
 • Testarile se efectuează pe ser, umoare apoasă, lichid amniotic, secreţii oculare, uretrale, vaginale, materii fecale, diferite ţesuturi sau se poate efectua testarea capuşei posibil infectate, extrase la noi sau aduse de pacient.
 • Teste de confirmare (Western Blot) pentru infecţii parazitare, bacteriene, fungice şi virale, atât pentru infecţii locale, cât şi pentru boli „de import” (Borrelioza, Toxoplasmoza, Schistosomiaza, Leishmanioza, infecţie CMV, Aspergiloza etc.)
 • Determinarea la naştere, pe seruri pereche mama/nou-nascut, pentru estimarea transmiterii infecţiilor congenitale.
 • Testare la alergeni alimentari, respiratori etc.
 • Teste cantitative (ELISA) pe ser, umoare apoasă şi lichid cefalo-rahidian: Amoebiaza, Cisticercoza, Toxocaroza, Leishmanioze cutanate sau viscerale, Trypanosomiaze, Filarioze, Schistosomiaze, Trichineloza, Aspergiloza, specii de Borrelia etc., ca şi a bolilor de sistem
 • Teste de screening şi cantitative pentru confirmarea toxoplasmozei dobândite şi congenitale, la imunocompetenţi şi imunodeprimaţi (pe ser, sânge din cordonul ombilical, umoare apoasă şi lichid cefalo-rahidian), prin Toxoplasma IgM, IgA, IgE si IgG, Toxoplasma IgG aviditate, Toxoplasma şi WB IgM, IgA si IgG
 • Teste prin Reacţia de Imunofluorescenţă pentru boli parazitare, infecţioase şi tropicale, ca şi a unor boli de sistem
 • Diagnosticul parazitozelor sanguine (malarie, trypanosomiaze, filarioze, leishmanioze viscerale etc)
 • Diagnosticul parazitozelor oportuniste la imunodeprimaţi (Pneumocystis carinii, Cryptosporidium pavum, Isospora belli, Microsporidia spp. etc)
 • Examen parazitologic microscopic pe biopsie cutanată, vezică urinară, rectală, duodeno-jejunală etc
 • Diagnostic parazitologic al sputei, bilei, urinii, secreţiei vaginale, lichidului cefalo-rahidian, lichidului hidatic, măduvei osoase etc
 • Determinare coproantigene pentru Giardia duodenalis, H. pylori, Cryptosporidium spp., Entamoeba histolytica, etc.
 • Testare intolerante alimentare (TTL)
 • Diagnosticul parazitozelor ocular, cerebrale, pulmonare, cardio-vasculare etc.

Centrul Medical ECO-PARA-DIAGNOSTIC ofera servicii de consiliere in Medicina calatorului, asigurate de Conf. Dr. Carmen-Michaela CRETU MD, PhD, DTM&H, CTH®. Calificarea in Medicina calatorului (Certificate in Travel Health – CTH®) este recunoscuta international, fiind acreditata de Societatea Internationala de Medicina Calatorului.
Centrul medical ECO-PARA-DIAGNOSTIC SRL prin serviciile de consultanta in medicina calatorului, este recunoscut si in conexiune cu reteaua clinicllor de profil, afiliate Societatii Internationale de Medicina Calatorului, ceea ce face posibila o permanenta informare asupra particularitatilor si noutatilor in domeniu, permitand dirijarea competenta si in timp real a informatiei catre clienti.
Medicina calatorului, specialitate medicala recent constituita, presupune un cumul de cunostinte medicale din diferite specialitati, ca si de geografie, turism etc.
In acest context, prin serviciile oferite, se furnizeaza informatii particularizate

in, functie de natura, durata sejurului, felul activitatilor desfasurate, asupra riscului de imbolnavire prin diferite modalitati: intepaturi de insecte, pe cale digestiva, in caz de accidente, ascensiuni la mare altitudine, scufundari subacvatice, muscaturi ale animalelor, variatii ale agentilor termici, radiatii etc.
Se ofera posibilitatea administrarii vaccinarilor internationale, cu eliberarea Carnetului de Vaccinari Internationale, in conformitate cu normele internationale in vigoare, ca si a chimoprofilaxiei specifice pentru malarie, functie de zona de risc si durata sejurului.
Recomandarile efectuate sunt particularizate, functie de varsta si starea de sanatate a calatorului, tinand cont de patologia asociata (cardiaca, diabet, HIV, teren alergic etc) sau de starea fiziologica (sarcina).
Pentru o informare corecta si competenta asupra calatoriei dumneavoastra, ca si pentru a asigura o imunitate suficienta prin vaccinare, va recomandam sa va adresati in vederea acestui gen de servicii medicale, cu minim o luna inaintea plecarii.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Lei

CONSULTATIE

                                             150*

TWINRIX – VACCIN ANTI HEPATITA A+B

180*

HAVRIX 1440 ADULT – VACCIN HEPATITA A

240*

HAVRIX 720 PED – VACCIN HEPATITA A

140*

ENGERIX B ADULT – VACCIN HEPATITA B

110*

STAMARIL – VACCIN FEBRA GALBENA

150*

TYPHIM – VACCIN FEBRA TIFOIDA

120*

VERORAB – VACCIN ANTI-RABIC

110*

DULTAVAX – VACCIN DIFETRO TETANIC POLIO

120*

PENUMOCOCCIC

240*

TETRAXIM

120*

 *PRETURILE POT VARIA FUNCTIE DE CURSUL EURO